HTML

Szponzoráció (x)

Windows szerverek és hálózatok üzemeltetésében, több, mint 15 éves tapasztalattal és referenciákkal rendelkező cég:

Rendszergazda szolgáltatás budapesti kkv számára!

Látogassa meg web oldalukat és kérjen ajánlatot rendszerüzemeltetésre!

Windows Vista

Mert ez igenis, egy kiváló termék!

Friss topikok

  • Mikrobi: OMG! Még jó, hogy a Thunderbirdöt használom évek óta (2011.02.01. 23:32) Törölt levél visszaállítása
  • Mikrobi: reméltem, hogy ez csak vicc... (2011.02.01. 23:30) Internet Explorer 6
  • József: Nekem Windows Vista Home Premiumom van,két éve használom a Sparvoip.de programot de egy ideje nem ... (2010.02.02. 11:43) Virtuális gép
  • VistaMan: Ez furcsa, de én innen nem fogom tudni megmondani. Hasonlítsd össze a más oprendszer és a Vista IP... (2009.07.24. 10:24) Telnet kliens
  • VistaMan: Meg kell nézni, hogy milyen hibáid vannak visszamenőleg! Általában én frissíteném a drivereket, (w... (2009.03.03. 10:55) Megbízhatóságfigyelő

Asztali kereső

2008.08.17. 14:29 VistaMan

Ma már számomra nélkülözhetetlen eszköz lett az "Azonnali keresés".

Bár Windows XP-hez is létezik a "Desktop Search", csak külön kell letölteni és telepíteni, a Windows Vistába ez az operációs rendszerbe integrált, hatékonyság növelő eszköz. Így az "Azonnali keresés" mezőbe bármikor beírva egy fájlnevet, kulcsszót vagy a fájlban lévő szöveget, gyorsan megjelennek a rendezett találatok.

Az Azonnali keresés a környezetet is figyelembe veszi, és az aktuálisan végzett munka alapján optimalizálja a találatokat.

Mi is a nagyszerű az asztali keresőkben? Korábban, ha bármit keresett egy felhasználó a Windowsnak (vagy az alkalmazásnak, amiben a keresést végeztük) minden mappán, fájlon végig kellett menni és ellenőrízni, hogy megfelel-e a keresési feltételeknek. Ez már viszonylag kevés fájl vagy adat esetén is egy lassú művelet, ezért nem igazán használható. Az asztali keresők ugyanazt valósítják meg, mint egy internetes kereső: indexelik a merev lemezeink tartalmát és egy keresés alkalmával, az eredményt azonnal meg tudják jeleníteni.

A Windows Vista súgóban erről elég részletes információ található:

Mi az index?
Ahogy a könyvekben lévő tárgymutató segít a tartalom keresésében, a Windows rendszerben az index segít a számítógépen tárolt fájlok keresésében. Az index információt tárol a fájlokról, beleértve a fájl nevét, a módosítás dátumát és egyéb tulajdonságokat, például a szerzőt, a címkéket és a minősítést. Soha nem fogja látni az indexet, de a Windows ezt használja a számítógépen tárolt, leggyakrabban használt fájlok gyors kereséséhez.

Mire használható az index?
Az index a fájlok keresésének gyorsítására szolgál. Egy fájlnév vagy egy fájltulajdonság keresése során a teljes merevlemez átnézése helyett a Windows az indexet nézi végig, amellyel a legtöbb eredmény az index nélküli keresés idejének törtrésze alatt megjeleníthető.

Én ma már nem tudok meglenni asztali kereső nélkül. Örülök, hogy ez is az operációs rendszer része és nem egy külön telepítést igénylő program.

Szólj hozzá!

Címkék: kereső újdonságok

A bejegyzés trackback címe:

https://windowsvista.blog.hu/api/trackback/id/tr83619812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása