HTML

Szponzoráció (x)

Windows szerverek és hálózatok üzemeltetésében, több, mint 15 éves tapasztalattal és referenciákkal rendelkező cég:

Rendszergazda szolgáltatás budapesti kkv számára!

Látogassa meg web oldalukat és kérjen ajánlatot rendszerüzemeltetésre!

Windows Vista

Mert ez igenis, egy kiváló termék!

Friss topikok

  • Mikrobi: OMG! Még jó, hogy a Thunderbirdöt használom évek óta (2011.02.01. 23:32) Törölt levél visszaállítása
  • Mikrobi: reméltem, hogy ez csak vicc... (2011.02.01. 23:30) Internet Explorer 6
  • József: Nekem Windows Vista Home Premiumom van,két éve használom a Sparvoip.de programot de egy ideje nem ... (2010.02.02. 11:43) Virtuális gép
  • VistaMan: Ez furcsa, de én innen nem fogom tudni megmondani. Hasonlítsd össze a más oprendszer és a Vista IP... (2009.07.24. 10:24) Telnet kliens
  • VistaMan: Meg kell nézni, hogy milyen hibáid vannak visszamenőleg! Általában én frissíteném a drivereket, (w... (2009.03.03. 10:55) Megbízhatóságfigyelő

Telepítés

2008.06.10. 21:57 VistaMan

A telepítésről kár sok szót vesztegetni, mert egy kiforrott folyamat. "Next, Next, Finish".

Mint írtam egy Windows Vista Ultimate ("The most complete edition of Windows") angol verzió boldog tulajdonosa vagyok. Bár az installálás angolul zaljik, de telepítés után egyszerűen letölthető hozzá egy Hungarian Language Pack, így most minden felhasználó (!) kiválaszthatja, hogy milyen nyelvű operációs rendszert szeretne használni.

Telepítés óta a megjelent SP1-es javítócsomag is felkerült rá. Én általában folyamatosan frissen tartom az installált szoftvereimet. Másnak is ezt javaslom!

Amelyik hardverhez nem volt megfelelő meghajtó szoftver, azt könnyű volt megtalálni, segített benne a Vista. Külön kiemelendő a multifunkcionális hp nyomtató/lapolvasó, amihez már nem kellett külön drivert töltenem, hanem alapból felismerte az operációs rendszer. Ez azért is nagy öröm számomra, mert a hp driverei annyi felesleget telepítenek, hogy mindig csak a gond van velük. Ezt így azt sikerült elkerülnöm.

Rögtön itt említeném, hogy a "Windows faxoló és képolvasó" már az operációs rendszer része, így egyszerűen lehet a scanelést elvégezni, minden külön program nélkül könnyen működik Vistában.

Ami még elkerülhetetlen egy új operációs rendszer telepítése után: Adobe Reader és Flash Player. Esetleg egy Java. Ezek természetesen probléma nélkül települnek.

Majd egy Firefoxot tervezek feltenni, mert nem árt egy alternatív böngésző, de megvárom a 3-as végleges verziót. Bétákkal nem szennyezem magam!

És természetesen még hiányzik egy víruskereső, ami nem része az operációs rendszernek, de erről majd legközelebb.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://windowsvista.blog.hu/api/trackback/id/tr98509701

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan? 2008.10.05. 15:22:24

Windows Vista telepítéseA Windows Vista telepítője a korábbi Windows verziókhoz képest jelentős újításokat hozott. Az új telepítőben már nincs szöveges rész, a telepítő DVD-ről rögtön egy grafikus felület (WinPE) indul el, így megkönnyítve a telepíté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása